Ako na letný scrapbooking? Tento fotoalbum bude ozajstný originál!

Ako na letný scrapbooking? Tento fotoalbum bude ozajstný originál!

Leto už sa nám pekne rozbieha, čo? Máte najvyšší čas zbierať! Nie, nemyslím huby. Ale cestovné lístky, letenky, fesťákové náramky, vstupenky z letného kina, vizitky z cool reštaurácii... Proste poctivo archivujte všetky zdrapy papiera, nech máte na jeseň z čoho skladať svoj parádny scrapbook! (Že si máte dať záležať na poriadnej prázdninovej fotodokumentácii, to snáď písať ani nemusím, že?).

pinterest.com

Ešte než nadíde oná pamätná chvíľa, kedy budete zbesilo hľadať, kde má tá washi páska koniec, poďme si povedať, aké základné „suroviny“ budete na svoj summer scrapbook potrebovať. Raz, až spadnú internety aj so všetkými fejsbúkmi a Instagramami, mi poďakujete, že máte čo ukazovať vnúčatám!

pinterest.com, @instaxhq

1. Instaxové fotky

Dobrá správa je, že vďaka vynálezu, ktorý sa volá Instax tlačiareň, nemusíte nutne všetko vyfotiť na prvú šupu. Proste si v mobile vyberiete len tie najvydarenejšie zábery – a pošlete ich do tlače. Vyblbnúť sa dosýta môžete už pri nákupe filmov: k dispozícii sú pastelové, štvorcové, bodkované, čiernobiele, mimoňové... No, proste všetky mysliteľné, a ešte nejaké naviac!

@rvk_loves

2. Oldschoolový fotoalbum

Že sú plasty ťažko out, to platí aj pre albumy. Plastové okienka na fotky nechajte ľuďom bez kreatívneho ducha a obstarajte si radšej papierový fotoalbum, do ktorého môžete kresliť, písať a lepiť, čo vás len napadne. Super službu vám môže urobiť aj štýlový zápisník – kľudne vám potom scrapbook môže poslúžiť aj ako cestovný denník, kde okrem fotiek a „ústrižkov“ začerstva uchováte aj tie najlepšie historky.

vemzu.cz, @katieleamon

3. Washi pásky & samolepky

Fotky prelepené v rožkoch papierovou páskou majú svoje kúzlo! Washi pásky, ktoré pôvodne pochádzajú z Japonska, môžete naviac šikovne kombinovať s obojstrannou lepenkou a s ľubovoľnými nálepkami. Skvelo sa hodia napríklad komiksové bubliny!

@e.isenhauer, @likelystore

4. Písacie potreby

Ak sa rozhodnete, že vaše fotky a #DIY hrátky najviac vyniknú na čiernom papieri, určite budete potrebovať bielu fixku. No, a ak chcete rozbehnúť krasopisné „umenie“ vo väčšom (a farebnejšom) štýle, obstarajte si kaligrafické fixky. Tvoreniu zdar!

@fontie.lb