Ako sa stavia batoh? BRAASI Industry dobýva mestá batohmi od architektov

Ako sa stavia batoh? BRAASI Industry dobýva mestá batohmi od architektov

Predstavte si, že navrhujete batoh. A robíte to s úplne rovnakou vážnosťou, ako by ste mali v pláne stavať dom. Nechcete žiadny módny výkrik. Žiadny divoký experiment. Ale nadčasový a funkčný dizajn, ktorý vás bude baviť aj za 10 alebo 20 rokov. Znie to ako bláznivá predstava? Vznikla však na motívy skutočnej udalosti. Prečítajte si príbeh českej značky BRAASI Industry – je filmový a má sympatických hrdinov!

Eliška a Šimon sa spoznali v Liberci na výške. Otvorili si spolu architektonický ateliér, a pretože denne dochádzali za pracou na bicykli, potrebovali batoh, kam by sa im vošiel notebook. Športové batohy sa im nepáčili, a tak nakoniec Šimon vyrobil prvý prototyp sám – dal ho Eliške ako vianočný darček. Potom ušili nejaký ten batoh pre kamarátov, pre známych, vyrazili skúsiť šťastie na prvú cyklo výstavu... A z večerného hobby sa nakoniec stal regulérny biznis.

braasi.com

Dnes už batohy majú vlastnú značku, showroom a dielňu s niekoľkými šikovnými krajčírkami. BRAASI Industry pekne rastie, no naďalej neskrýva svoje architektonické, a hlavne poctivé DIY korene. Prémiová kvalita, ručná práca, lokálna výroba – to sú hodnoty, na ktorých BRAASI stavia. Šimon s Eliškou si veľmi zakladajú na tom, aby všetky použité materiály boli odolné a (ak je to možné) tak české. Zmysluplnú výnimku tvorí talianska hovedzia koža a bezkonkurenčné YYK zipsy a pracky z Japonska. Pripočítajte k tomu ľahkosť, ktorú cíti minimalista, keď sa zbaví zbytočností – a dostanete rovnováhu medzi funkčnosťou a dizajnom. Krása.

braasi.tumblr.com

P. S. Ak nie ste práve batôžkár, ale aj tak vás Braasi príbeh a prístup oslovil, čaká na vás v e-shope praktická crossbody ľadvinka! Je to vážna adeptka na festivaly, výlety a ďalšie outdoorové akcie, pretože je vyrobená z materiálu menom Cordura. To je (stručne povedané) rôznymi športmi a rôznymi armádami preverený, super odolný materiál, ktorý nebledne a jednoducho sa udržiava. Howgh!

@haruka.rp

@ryzeproject