Domáca sushi párty za 60 minút? Máme dokonalo lenivý recept!

Domáca sushi párty za 60 minút? Máme dokonalo lenivý recept!

Grilovačky, garden párty a svadby usporadúva v lete hocikto. My pre vás ale máme lepší plán. Sushi night! S časťou čitateľov sa teraz rozlúčime, pretože už sa im spustil Pavlov reflex, takže začali rýchlo skupovať farebné jedálenské paličky a všetky druhy maki. No, a my ostatní si vysvetlíme, prečo je sushi párty geniálny nápad a ako z nej urobiť udalosť leta.

mijeurope.com

Sushi, sushi pre všetkých!

Čím tropickejší hic je, tým menšia chuť na teplú kuchyňu všeobecne panuje. Ale ak hosťom ponúknete len dva bary – šalátový a ten s alkoholom, nebezpečne tým celú párty urýchlite. Sushi tieto problémy prvého sveta rieši bezchybne – chutí vegánom aj milovníkom rybieho mäsa, zasýti dosť na to, aby ste sa nesťali prvým drinkom, a zároveň dáva zmysel aj v lenivých dňoch úmorného tepla.

yt: tasty

Lososie rolky na zavolanie

A keď sme pri tej lenivosti - sushi vám čoby hostiteľovi šialene zjednoduší prácu! Ak za sebou nemáte študijný pobyt v Tokiu, kde ste sa učili miešať wasabi a motať rolky, pravdepodobne od vás nikto nečaká, že budete občerstvenie chystať sami. Nemusíte sa teda báť, že vás hostia ohovoria, keď v koši zahliadnu krabičky z donáškovej služby (ale správne ich zrecyklujte, hej?).

@madeinjapaneurope

MADE IN JAPAN – dizajn od japonských majstrov

No ale úplná zívačka to tiež nebude. Keď už nevaríte, chce to aspoň zapracovať na štábnej kultúre servírovania. Šťastie je, že sa aj k nám dováža ozajstný japonský riad Made in Japan. Vyrába sa ručne z prírodnej keramiky a vyzerá ako umelecké dielo, ale zároveň je mega odolný. Podľa výrobcu prežije mikrovlnku, umývačku a pravdepodobne aj vás (v austrálskych reštauráciách to vraj testujú už 25 rokov, ale ak nám neveríte, kľudne si k protinožcom zavolajte).

mijeurope.com

Rýchlejšie než running sushi?

141 kúskov nigiri za 6 minút. Toľko sushi zjedol v roku 2008 profesionálny jedlík Tim Janus a doteraz sa nikomu nepodarilo jeho výkon tromfnúť. To len taký drobný tip na záver, ak by ste nemali dosť fantázie na doprovodný program. Svetový rekord v pomalosti, žiaľ, ešte nikto nevymyslel!

mijeurope.com