Párty v plnom lesku

Párty v plnom lesku

Otváram schránku a… jéé, čo to tu je? No wow. Pozvánka na vianočný večierok. A papierová! A s dresscodom! Ešte než vyjdem výťahom k bytu, už viem, čo si na seba rozhodne nevezmem. A čo mi v šatníku zúfale chýba. Aké sú pravidlá pre outfit na párty, aby ste naozaj zažiarili a nezhoreli?

Trblietky a lesk

Flitre sa dajú nosiť aj cez deň, najjasnejšie ale žiaria vo svetle reflektorov. Sukne, šaty, nohavice, saká, overály, kabelky… tento rok sa leskne úplne všetko, vrátane pánskych oblekov. Oproti lurexovému vláknu flitre menej kúšu a sú relatívne priedušnejšie. Takže hor sa do blyšťavej zbroje! Ak sa nebojíte, môžete sa do lesku obliecť od hlavy až k päte – len nekombinujte viac než dve farby flitrov. Neskúsení (alebo nesmelí) nech radšej siahnu po jednom kúsku – a zbytok nech si je napríklad decentný, čierny. 

Malé, čierne, chlpaté

Mačiatko? Nie, zamatové minišaty. Svoje prvé som vykutala pred rokmi v akomsi lokálnom sekáči. A aj vďaka nim som zo žiadneho večierku, na ktorý som si ich obliekla, neodchádzala sama. Hebučký zamat proste láka k hladeniu. Jeho nenápadný lesk zvýrazní prednosti a pretože ide o materiál s vyššou gramážou, schová aj (domnelé) nedostatky. Trúfnete si byť kočka? 

Hore kvet, dole list?

Výstrih, minisukňa alebo radšej oboje? Vzhľadom na to, že zimné noci bývajú chladné, odporúčam použiť minimalizmus len na jednom konci. Veľký výstrih (alebo celkovo mikro top) skvelo doplní midi sukňa alebo rovno nohavice do pásu, so širšími nohavicami. A naopak, k mikro koženým kraťasom už nie je treba siahať po tielku. Rolák urobí fantázií lepšiu službu. 

Oblečená neoblečená

Zahaliť sa, ale všetko ukázať? Ak keď v našich zemepisných šírkach nosenie priesvitných šiat nemôže mať tak fatálne dopady ako v Káhire, nesprávna voľba materiálu vám aj na Slovensku môže až príliš prihriať polievčičku u nadriadených. Niekto to možno rád horúce, ale nespáľte sa. Pod priesvitné a priehľadné oblečenie si oblečte cudné body alebo sťahovacie bodycon šaty. Zabránite tak prehnaným fotografickým nehodám. 

Ta správna bodka

Pamätáte sa, keď sa Popoluška až tak ponáhľala, aby stihla večierku, až si vyvrtla členok a prišla o črievičku? Na doplnkoch záleží. V miestach, kde je zaistený catering, vám bude štýlová kabelôčka skôr zavadzať. To už radšej siahnite po väčšej taške. Do nej si zabaľte sveter a plochú obuv na cestu domov, a všetko si to odložte v šatni. Aspoň vo víre párty nič nestratíte a bez kabelky v ruke sa dokonca aj lepšie tancuje.