Čo všetko nosiť s teniskami

Čo všetko nosiť s teniskami

Som dievča, chcem vyzerať k svetu a obliekať sa ako princezná. A taktiež chcem ušetriť za posilku, chodím pešo a rýchlo, kľudne si to kedykoľvek strihnem zablatenou skratkou. A občas beriem schody po troch, keď sa snažím na poslednú chvíľu stihnúť dopravný prostriedok. Dlhú dobu to vyzeralo tak, že tieto moje dve polohy sa úplne vylučujú. Až som jedného dňa objavila kúzlo štýlových tenisiek.

Pre človeka, ktorý sa prakticky nezastaví, no zároveň vymetá kadejaké módne akcie, je dosť ťažké nájsť tú správnu obuv. Postupne som skúsila snáď všetko. Podpätky – cesta na 500 m vzdialený večierok mi po kamennej dlažbe trvala pol hodiny, naviac som tam dorazila zadýchaná a spotená. Platformy, v ktorých som sa po vrcholkoch dlažobných kociek klátila ako palma v orkáne, až som si nakoniec vyvrtla členok. Elegantné baleríny, ktoré sa po celodennom nosení rozpľaskli ako zrazená žaba. A vyzerať ako vysokohorský sprievodca či bludný bežec v športovom? Módnu políciu som provokovať nechcela. A tak som, čisto náhodou, objavila “svätý grál” všetkých večne pobehujúcich dievčat. Štýlové mestské tenisky. To pravé pre každého, kto sa nechce nechať nijak obmedzovať. Majú vychytaný tvar, silnejšiu podrážku (aby predĺžili nohy) a vyzerajú dobre prakticky so všetkým, s ponožkami či bez. Ako na ne?

Športovo

Nechcete vyzerať ako športový extrémista, ale pohyb je vaše druhé meno? Mestské tenisky znesú rozlietaný bežecký outfit späť na zem. Sú ľahké a odpružené, takže aj na mestskej dlažbe sa vám bude chodiť ako po machu – a pritom si nikto ani len nevšimne, že si práve dávate svoju dennú dávku kardia.

Štýlovo

Nestíhate sa prezúvať niekoľkokrát denne? Tieto tenisky sa skvelo hodia aj k šatám. Na boso aj v ponožkách, s batôžtekom aj kabelkou – ak je sukňa do pol lýtok a kratšia, vyzerajú úžasne.

Do biznisu

Lietate medzi schôdzkami, prebiehate z kancla na obed? Na presuny aj do auta, elegantné lodičky strčte do kabelky a doprajte nohám oddych v teniskách. Už dávno neplatí, že k biznis outfitu patrí len klasická obuv. Naopak. Len si, prosím, dejte pozor na špinu a blato. To už by vám asi neodpustili.

Na cesty

S džínsami? Šortkami? S kabátom? Ak letíte len s príručnou batožinou, práve tieto topánky musíte mať. Skombinujete ich so všetkým a o vaše nôžky sa vzorne postarajú pri chodení po pamiatkach, pri tanci, na párty. A že sa práve zmenilo počasie a teplota je o 10°C inde, než ste čakali? Žiaden problém, obstoja v snehu, daždi aj letnej horúčave. Ps: Skúšala som rôzne značky, tvary, dizajny. České, zahraničné, známe, neznáme, odskúšané aj úplne nové. A nakoniec, trochu aj dielom náhody, som skončila tam, kde Japonci začínajú. U New Balance. Moje tmavomodré botičky so mnou zvládli písanie diplomovky, prvú prácu, ale aj produkciu food festivalu. Obehala som v nich nejeden fashionweek, vyšplhala sa na niekoľko stromov, vymaľovala izbu a nachodila stovky kilometrov. Potvory, aj po šiestich rokoch stále držia. Len si hovorím… nie je už predsa len čas na nové?