Na stenu, na šport aj na pleť: 4 lokálne značky, ktoré milujeme

Na stenu, na šport aj na pleť: 4 lokálne značky, ktoré milujeme

Vylepšia vám karmu, sú všetko, len nie tuctové, a ešte k tomu zvyšujú domáce HDP. Jasné – vo všeobecnej rovine existuje veľa dôvodov, prečo milovať a kupovať lokálne výrobky od lokálnych značiek. Ale dnes tu nebudeme kázať ani teoretizovať – chceme sa s vami proste podeliť o lásku, ktorú máme k týmto CZ&SK brandom. Ale bacha, je vysoko nákazlivá!

Take Take Take

Ako by asi vyzerali knihy, keby sa ich dizajnu venovala rovnako veľká pozornosť ako ich obsahu? Hmatateľnú odpoveď prináša nakladateľstvo Take Take Take, ktoré nezaprie ani svoje UMPRUM korene, ani fascináciu starými knižnými obálkami. A pozor, značke Take Take Take by ste mali venovať pozornosť aj za predpokladu, že holdujete skôr e-knihám, vydávajú totiž aj skvostné autorské plagáty.

Botanica Slavica

Určitú poetiku a nostalgiu má v sebe snáď každý rodinný biznis, ale príbeh česko-slovenskej firmy Botanica Slavica je fakt ako z románu. Na počiatku bola starobylo voňajúca stodola, v ktorej Lenka so svojim bratrancom Honzou objavila ručne napísaný poklad kompletných babičkiných poznámok o blahodárnych mastičkách, tinktúrach a ďalších „kúzlach“ z liečivých byliniek. Obaja sa nadchli pre liečivú prírodnú kozmetiku – a vedzte, že ak má svet osem divov, tak bylinky, kvety a plody ich ukrývajú rovno deväť! Stačí vyskúšať na vlastnej koži, vlasoch či dlaniach.

WEMOVE

Keď českú športovú módu, tak do poslednej nitky – vyrobené v ČR a jedine z českých materiálov. Presne na tom sa dohodli Lucia s Adélou a odštartovali trošku netradične medziodborovú spoluprácu. Spojili totiž skúsenosti módnej návrhárky a fitness trenérky, aby z toho vznikla osobitá kolekcia wemove – kvalitná, po dizajnovej stránke minimalistická, a pritom maximálne pohodlná na všelijaké pohybové aktivity. 

@lukasdohnal

Gravelli

V nedokonalosti je krása a jedinečnosť. Ak cítite, že by vám neuškodilo pripomínať si túto mantru každý deň, zaobstarajte si domov kubistický popolník, antracitové strúhatko alebo iný doplnok od českej značky Gravelli. Tá povýšila betón na luxusný a vrcholne estetický materiál – so všetkými jeho šmuhami, škrabancami a bublinami. A majú aj šperky! Tomu my hovoríme umenie.