BACK TO SCHOOL – ako si vylepšiť prvý školský deň? Takto!

BACK TO SCHOOL – ako si vylepšiť prvý školský deň? Takto!

Život, žiaľ, nie je román od Julesa Verna, takže vám na vyčistenie hlavy a nachytanie bronzu musia stačiť dva mesiace. Teda – ak ešte študujete. Pracujúci obvykle majú voľna ešte menej, ale nebudeme zabŕdať do jesennej depky hneď v úvode. Leto ešte neskončilo, takže buďme slniečkoví: my si ten návrat do školy maximálne spríjemníme!

1. Odmeňte sa dopredu

Poznáte ten pocit, keď si kúpite dlho vytúžený kúsok a nemôžete sa dočkať, až v ňom vyrazíte medzi ľudí? Tak presne od toho sa odrazíme. Jasné, darčeky sa dávajú až za vysvedčenie. Ale keď z druhého septembra urobíte svoje druhé narodeniny, tá radosť z vás bude žiariť aj smerom von. Fakt, čestné slovo! Áno, a dôležitá vec: nemusí to byť oblečenie, batoh ani topánky. Možno vás počas tej najnudnejšej hodiny ever vzpruží cestovný hrnček s kávou. Alebo antistresové čmáranie do dizajnového zápisníka. Vy sami najviac viete, čo vám poslúži ako talizman a bolestné 2v1.

@punchanatt

2. Nakopnite sa playlistom

Stačí sa pozrieť na stredoškolské seriály – polovicu „wow“ efektu akejkoľvek postavy, čo práve vkročila na školskú chodbu, tvorí soundtrack. Muzika robí hrozne veľa – nie nadarmo marketéry zistili, že sa rýchlosť nakupovania odvíja aj od toho, či v obchode hrá svižná, alebo pomalá hudba. Takže ak máte zo školskej budovy osýpky len čo v diaľke zahliadnete jej obrysy, skúste si pustiť do uší nejaký motivačný song, ktorý vás nakopne do super nálady.

@_s_w_l_

3. Príďte včas (alebo skôr)

Ono to znie ako banalita. Ale koľkokrát sa človek šesťkrát prezlečie, len aby urobil čo najlepší dojem, až nakoniec priletí spotený, s výrazom uštvaného králika – a samozrejme pozde. Zvlášť pre opozdených introvertov je tento druh upútania pozornosti fakt nepríjemný, takže si neodpustím dve rady: svoj triumfálny #ootd si chystajte vopred večer, aspoň budete mať čas na blbosti a experimenty pred zrkadlom. A keď dôjde na doplnky, nezabudnite nejaké cool hodinky, ktoré vám s tou rannou dochvíľnosťou trocha helfnú.

4. Vezmite si kus prázdnin so sebou

Či je niečo na rituále #backtoschool super, tak je to zmena, ktorú si obvykle nevšimneme na sebe, ale skôr na spolužiakoch, ktorých ste 2 mesiace nevideli. A nejde tu o to, že sa všetci vracajú opálenejší a trošku starší. Hlavné je, že sú bohatší – o skúsenosti, zážitky, možno aj nejaké tie centíky. Za júl a august sa toho dá stihnúť paradoxne strašne veľa – cestovať po svete, zamilovať sa, skúsiť novú prácu... A stojí za to sa ohliadnuť a podeliť sa o highlighty leta 2019. Ktoré budú tie vaše?