Z bielej steny umenie

Z bielej steny umenie

Presťahovali ste sa alebo len túžite po zmene? Využite prvé teplejšie dni a pustite do svojej izby kreatívny vietor. Premeniť holé biele steny na umelecké diela nie je vôbec zložité. Často stačí maličkosť a z obyčajnej izby sa stane miesto, ktoré priam dýcha inšpiratívnou atmosférou.

Svet ako na dlani

Ak vaša duša volá po diaľkach a sníva o teplých krajoch, v predsieni máte zbalený kufor a v prehliadači otvorený porovnávač leteniek, je to jasné. Možno je pre vás byt iba križovatkou medzi cestami, možno je základným táborom – svoju cestovateľskú vášeň nemusíte krotiť ani pri zariaďovaní interiéru. Na stieracej mape sveta si pripomeniete, kde všade ste už boli, pohľadnice a fotky zaplnia pripravené rámčeky,  suveníry zas police .  Z prázdnej steny sa tak ľahko stane súkromné múzeum vašich cestovateľských zážitkov a prvok, kvôli ktorému sa k vám budú nadšene vracať všetky návštevy. Kto by nebol zvedavý, čo nové pribudlo?

Umenie pre každého

Obrazy už dávno nie sú doménou iba tých najbohatších. Drobné grafiky a fotografie môžete medzi sebou rôzne kombinovať.  Nebojte sa skombinovať  drobné maľby, motivačné citáty a plagáty v rôznych veľkostiach. Na stene tak vznikne eklektický mix, ktorý skvele odráža váš štýl a vašu osobnosť. Ak sa vám nechce nad celým konceptom príliš premýšľať, pomôcť vám môžu veľkoplošné obrazy. Tieto majú rozmer až dva metre a vybrať si môžete z rôznych motívov.  Okrem krásy naviac získate aj ochranu steny pred ošúpaním a iným poškodením.

vemzu.cz

Plynutie času

Tik-tak, tik-tak... ručička hodín pomaly odkrajuje jednotlivé okamihy, kráti čakanie a znásobuje tešenie sa na vytúžené stretnutia. Obzvlášť na miestach kde to žije,  v obývacích izbách a pracovniach, majú nástenné hodiny svoje miesto – a kto vraví, že majú byť len jedny? Spomeňte si na svojich priateľov vo svete a na stenu si pripevnite hodiny tikajúce v rôznych časových pásmach. Len nezabudnite, či sa už rozhodujete pre rovnaký alebo rôzny dizajn, nepárny počet je vždy lepší ako párny.

Karlsson

Nalinajkované

Na stenu nepatrí len výmaľba, tapety a dekorácie. Veľkú premenu zvládnete aj s pomocou samolepiacich pások. Vyberte si washi pásku podľa svojho vkusu a bielu stenu použije ako maliarske plátno. Linky a čiary, geometrické tvary a nápisy... doprajte si úplnú tvorcovskú slobodu. Ak sa niečo nepodarí, alebo vás dekorácia omrzí, pásku jednoducho zlúpnite a môžete začať odznova. Pásikavý výsledok nakoniec môžete doplniť aj inými tvarmi vystrihnutými zo samolepiacej fólie.

Vlastnými silami

Túžite po originalite a nebojíte sa nových výziev? Potom si trúfnite aj na projekt novej výmaľby. Často stačí znova namaľovať len jednu stenu a atmosféra v miestnosti sa úplne zmení. Či sa už rozhodujete pre jednofarebné riešenie,  alebo sa pustíte do vlastného umeleckého vyjadrenia, nezabúdajte na jednu vec. Svetlé a jasné farby miestnosť opticky zväčšujú, tmavé ju zmenšujú.