Ako nosiť trenčkot

Ako nosiť trenčkot

Chladné rána, horúce popoludnia, doobedňajšie prehánky… zdá sa, že na jesenné počasie snáď ani nie je univerzálny recept. Kúzelný kúsok v šatníku, ktorý by zvládol všetky nástrahy prichádzajúcej jesene však existuje. Trenčkot je tu už viac ako sto rokov – a za tú dobu sa z vojenskej výbavy dostal až do šatníkov tých najväčších štýlových hviezd. Ako si ho vybrať správne a ako ho nosiť?

Primárnym účelom trenčkotu bolo ochrániť svojho nositeľa pred nepriazňou počasia – a nezabudnúť pri tom ani na jeho armádnu hodnosť. Nepremokavý materiál, manžety a výrazné klopy, ale aj výložky na ramenách a dvojrade zapínanie, to sú prvky kabátu, ktorý naozaj bez preháňania dobyl svet.

trenčkot v denimu od NA-KD

Keby ste mali mať v šatníku jediný univerzálny zvrchník, je to práve trenčkot, za čo si stojí priplatiť. Nech už si vyberiete tradičnú béžovú farbu, alebo siahnete po výraznejších odtieňoch, nech už sa rozhodnete pre krátku alebo dlhšiu variantu, s týmto zvrchníkom urobíte parádu dnes aj za pár rokov, v meste, v prírode aj na večierku. Ako ho nosiť?

pinterest

Ležérne

Zabudnite na upätosť uniforiem a tuhú látku zimných kabátov. Materiál trenčkotu priamo nabáda k ležérnemu noseniu. Rozopnite gombík a opasok zviažte vzadu na chrbte tak, aby sa plášť vytvaroval v páse. Vyhrňte rukávy, alebo si baloňák len tak prehoďte cez ramená. Nech už na sebe máte rifle alebo elegantné šaty, budete vyzerať ako žena, ktorá to s módou vie.

pinterest

Elegantne

Nosiť kabát ako šaty? S trenčkotom je možné všetko. Kvalitný kabát vás zachráni či už idete z práce rovno na párty, alebo naopak nemáte svoj deň a už vôbec nie chuť, čokoľvek vymýšľať. Zapnite väčšinu gombíkov, vyhrňte rukávy nad lakte a opasok pevne zviažte v páse, alebo použite taký, ktorý ku kabátu vôbec nepatrí. Ženy budú závidieť a muži… tých necháte na vážkach. Strávia celý večer premýšľaním, či pod plášťom máte ešte nejaké šaty, alebo len spodnú bielizeň…

@vogue

 Počasie napriek

Ochladilo sa a počasie je pod psa? Spoľahnite sa na trenčkot – pod plášť si oblečte teplý rolák, zapnite všetky gombíky a postavte golier tak, aby vám neofúkalo a nekvapkalo za krk. Tak isto môžete plášť doplniť o huňatý golier alebo teplý šál. Tento univerzálny plášť vám bude k dispozícii až do prvých mrazov.