Sandále, sneakers aj kozmetika. Birkenstock poznáme ako svoje boty!

Sandále, sneakers aj kozmetika. Birkenstock poznáme ako svoje boty!

Všimli ste si, ako slovenčina a čeština diskriminujú zdravotnú obuv? Keď sa povedia sandále, väčšina ľudí hneď myslí na ponožky v nich. Papuče, tie zas majú negatívnu konotáciu v súvislosti s manželstvom. (Pritom vôbec nie je jasné, či je „byť nad papučou“ nejaká výhra!), šľapky komentár asi ani nepotrebujú… Proste samé nežiadúce dvojzmysly. To naši susedia Nemci, tí majú už od roku 1774 omnoho zvučnejšie slovo pre nazúvačky. Akonáhle človek počuje Birkenstock, hneď si predstaví obuv zdravú a krásnu!

Cesta okolo sveta v papučiach?

Kvalita preverená stovkami rokov a chodidlami mnohých celebrít. Asi tak by sa dali popísať kožené „birkeny“, teda dizajnové šľapky s ortopedickou stielkou. Pomyselné jadro značky Birkenstock tvoria tri minimalistické siluety: Arizona, Madrid a Gizeh. Ak radi nosíte echt klasiku, obujte si bestsellerovú Arizonu (poznávacím znamením sú dva nastaviteľné pásky, kovové spony a elegantné krivky). Tento model je dokonca tak obľúbený, že si vlani vyslúžil vlastnú obmenu – nové, ženskejšie prevedenie Arizony s názvom Big Buckle.

photo: www.freepeople.com

Birkenstock Tema: veľké logo & veľké pohodlie

A že v Birkenstocku nespia na vavrínoch svojej globálne slávy, ale stále vyvíjajú nejaké novoty, dokazuje aj model Tema. Úplne nový typ “birkenov”, ktorým sa značka zase púšťa do neprebádaných vôd. Skeptici by povedali, že to sú „zase sandále“. Ale skúsené módne oko vidí niečo pre Birkenstock úplne nového: unisexové športové šľapky do mesta. Tradičný korok kombinujú s high-tech materiálom či vysoko kvalitným mikrovláknom. A vďaka veľkému logu sú fakt neprehliadnuteľné.

photo: www.birkenstock-group.com

Vibrujúca žltá a decentná ružová

Ak na Birkenstock vlne fičíte už nejaký ten piatok, najskôr už hádžete očkom po limitovaných edíciách, o sa rok o rok objavujú v ponuke. Čoskoro sa môžete tešiť na farebnú letnú limitku EVA, čo je taký superhrdina medzi materiálmi – ultraľahký, vodoodolný, nárazuvzdorný, a ešte k tomu šetrný k pokožke nôh. Už teraz môžeme prezradiť, že na Vemzu budeme mať sandále v parádnych odtieňoch Vibrant Yellow a Rose – a je na vás, či to vyhrá Arizona, Big Buckle, Gizeh alebo Madrid. (Malá nápoveda – limitku u nás môžete očakávať od júna. Pripravte sa ale na to, že bude hneď fuč!)

photo: www.birkenstock-group.com

Dizajn na minimum, komfort na maximum

Aby bolo jasné, Birkenstock nerobí len otvorenú obuv. Stačí sa pozrieť na športové tenisky Wrigley Lena a pochopíte, že z jedinej topánky bude jasať nejeden estét aj ortopéd. Tieto sneakers majú veľký potenciál zaujať - povrchom z kvalitne spracovanej bielej kože, podrážkou z korku alebo anatomicky tvarovanou stielkou, ktorá je dokonca vyberacia.

photo: www.birkenstock-group.com

Korok: vo víne vadí, nohy však hladí!

A ak by ste náhodou vo finále Milionára dostali otázku, či nemecká firma Birkenstock vyrába iba obuv, správna odpoveď by znela: nie. Od minulého roka ponúka aj kozmetiku! Má drevitú vôňu, štýlové balenie a výborne hydratuje ruky aj chodidlá pomocou extraktu z dubového korku. Čím krásne odkazuje na prírodný korok, ako jeden zo signature materiálov Birkenstocku.

photo: www.birkenstock-group.com