The North Face: Dobrodružstvo v meste, štýl na horách

The North Face: Dobrodružstvo v meste, štýl na horách

Nech už máte na mysli Mount Everest alebo špičku módneho lifestylu, The North Face sa na vrchole cíti ako doma. Ešte aby nie, keď tento kalifornský brand od 60. rokov cielil na horolezcov a turistov. Postupom rokov sa k verným (a severným vetrom ošľahaným) zákazníkom pridali snowboarďáci, lyžiari a… rapperi.

Hory, fame & rap'n'roll

Hej, počujete dobre. Drake, Method Man, Redman – všetci títo rapoví divosi nosia vetrovky a páperové bundy s useknutou horou v logu. The North Face totiž dobre vie, že správny dobrodruh nemá čas sa prezliekať. Nerobí kompromisy. Chce nosiť handry, v ktorých pohodlne prežije vonku a vynikne, sotva vylezie na stage. Takže kľúčová otázka znie: čo musí spĺňať streetwear, ktorý v pravú chvíľu odpudí vodu a pritiahne davy fans?

”Hail Mary full of grace, smack the bitch in the face
Take her Gucci bag and the North Face…”

#NeverStopExploring

Prekonávať hranice, chrániť prírodu, objavovať, objavovať, objavovať. To sú v skratke hodnoty, ku ktorým sa The North Face hlási. Ako zákazník to najviac pocítite kedykoľvek, keď si oblečiete ikonickú denali bundu z recyklovaného fleecu a vyrazíte za dobrodružstvom. Ak to bude v meste alebo v prírodnej rezervácií, to je každému srdečne fuk.

How will you answer your curiosity?

Cestovateľ potrebuje cestovku! Myslím batožinu, nie kanceláriu...

Le-gen... (Počkajte si!) -dár-ny duffel ukrýva mraky sofistikovaných vychytávok. Za pochvalu stoja vodoodolné vrecká na doklady, kryté a uzamykateľné zipsy, madlo na nosenie v ruke, polstrované popruhy... No, a čo sa veľkostí týka, VEMZU myslí na všetko a všetkých. Minimalisti si pohodovo zbalia svojich 5 švestiek do veľkosti S. A pre tých, čo chcú so sebou vláčiť ešte aj demižón slivovice, je tu 71litrové eMko.

Vtedy revolučná, dnes ikonická

Píše sa rok 1996. The North Face sa už etabluje ako streetwearová značka a uvádza na trh pánsku páperovú bundu Nuptse. Je vyrobená z prachového peria, žltočierna, lesklá, aká len chcete, a proste cool. Teraz sa ako správne retro vracia, aby vás vo vylepšenej reinkarnácií ochránila proti vetru, dažďu a módnej polícii. Veď si počkajte na sezónu jeseň/zima 2019. To na VEMZU čakáme iné pecky ;)