PUMA: V tíme hviezd

PUMA: V tíme hviezd

Forever Faster. V duchu tejto myšlienky sa už viac než 70 rokov nesie prístup brandu, ktorý založil v roku 1948 Rudolf Dassler. Puma, preslávená revolučnými modelmi kopačiek a tretier, už ale nemieri len na ihrisko. Nikdy nekončiaca túžba po novom vykryštalizovala do podoby lifestylových kolekcií a kolaborácií. Tie už v roku 1998 odštartovala spolupráca s Jil Sander (prvá spolupráca športovej a módnej značky v histórii) a narovinu, aktuálne nemá žiadna iná značka viac a ani lepších partnerov, než práve Puma.

V tíme hviezd

Pred dávnymi časmi bolo zvykom, že športové značky prezentujú iba olympionici. Dnes už to ale rozhodne nie je len o športe. Slovo tak dostávajú ľudia ako my, pre ktorých je šport síce súčasťou života, ale na chleba si zarábame inak. Po super úspešných spoluprácach s Rihannou, The Weekndom alebo Kylie Jenner prichádzajú nové tváre. 

Selena Gomez sa podieľala na vytvorení kolekcie pre silné dievčatá, ktoré sú samy sebou a neboja sa vystúpiť z davu. Ponožky s volánikom? Sieťovaný top na box? A prečo nie? Na šport aj na denné nosenie, tieto veci sa len tak neokúkajú a skvelo si sadnú napríklad aj s puzdrovou sukňou. Len sa nebáť. 

Zato ďalšia tvár, Cara Delevingne, si dala za cieľ podporiť ženy celého sveta. Queer modelka, speváčka a herečka dobre vie, o čom hovorí, keď zmieňuje odvahu ísť si svojou vlastnou cestou. Pohodlná spodná bielizeň, ktorá padne ako uliata pod mikrošortky divošiek, no aj skromná klasika veriacich dievčat. Tenisky kombinujúce to najlepšie z tvrdého sveta basketu a saténovo hebkých prehliadkových mól. 

To Adriana Lima je o chlp staršia. Ale pretože sa tento Victoria’s Secret anjelik venuje MMA, nespoznali by ste to. Že k sebe čipky a najtvrdšie bojové umenie nejdú? To by ste sa divili. 

Nie je to ale len o ženách. Medzi top mená patrí aj Lewis Hamilton a jeho pánska kolekcia. Alebo česká hviezda Ben Cristovao, spevák, športovec… a vegán. Pretože aj Puma vie byť vegan. 

Spolu dobehneme ďalej

Hneď prvou spoluprácou s Jil Sander nastavila vysokú latku a je jasné, že Puma sa toho nebojí. Veľké značky a zvučné mená kombinuje s mladými návrhármi a progresívnymi brandmi. 

Aj vďaka tomu môžete mať svoj kúsok z pera samotného Karla Lagerfelda (na Vemzu už čoskoro), či z dielne kultovej britskej značky Alexander McQueen (nakúpite už dnes). To, že ste o ostatných spolupracujúcich značkách ešte nepočuli ale rozhodne neznamená, že nestoja za sledovanie. Naopak. S modelmi z týchto kolaborácií budete vždy o krok vpred pred svojim okolím. Čo tým myslíme? 

Z koláb, ktoré už na Vemzu nájdete (alebo k nám dorazia počas nasledujúcich týždňov), to sú napríklad:

ADER Error

Juhokórejské štúdio zo Soulu sa zameriava primárne na high-fashion a teda ceny fakt nemá ľudové. Pre Pumu však navrhli sneakers s o dosť ľudskejšími cenami. 

Sue Tsai

 NewYorská pop-surrealistická umelkyňa a dizajnérka, ktorá pracuje primárne s akrylom na plátne a sochami. Vystavuje po celom svete v klasických galériách, ale za sebou má aj spolupráce s menej tradičnými partnermi, ako je Formula 1 Grand Prix de Monaco, Rihanna, TI a Wale.

Han Kjøbenhavn

Čo je škaredé? Čo je normálne? Kodaňský brand Han Kjøbenhavn razí svoj vlastný zmysel pre estetiku, a posúva tak hranice vnímanej krásy – presne v duchu aktuálnych trendov. 

Outlaw Moscow 

Debut PUMA x OUTLAW MOSCOW je jedinečný, eklektický a zložitý, s výraznými ruskými dizajnovými prvkami, azbukou a grafickými detailmi. Možno to na vás bude priveľa, ale vedzte, že západniari sa po tejto estetike môžu umlátiť. 

Ako to nakoniec zhrnúť? Aktuálnu filozofiou brandu asi najlepšie popisuje najnovšia kampaň #REFORM. Jej cieľom je otvárať významné spoločenské otázky, ako je rovnosť alebo spravodlivosť, a prispieť tým k ich riešeniu. Forever Faster dnes skrátka predstavuje omnoho viac, než odkaz k rýchlosti. Je to neustály posun vpred, v ústrety novým výzvam a životu v 21. storočí. A kto iný by na to mal počuť, než my pod 30?