Povinná letná výbava na festival! Máte zbalených všetkých 7 položiek?

Povinná letná výbava na festival! Máte zbalených všetkých 7 položiek?

Nám je v zásade fuk, či ste indie popová diva, metalový srdciar alebo uctievač škrrr. Chceme jediné: aby ste si túto sezónu hudobných fesťákov užili. Za akokoľvek bláznivého počasia a minimálne na 100 percent! K tomu vám dopomáhaj náš zoznam siedmych vychytávok, ktoré sú praktické aj sexy.

@haljahrmarkt

1. Plážový outfit bez pláže?

Prečo si všetci berú plavky, keď široko ďaleko nie je bazén ani rybník? Menej skúseným to dôjde, až keď sa s úderom dvanástej začnú kúpať vo vlastnom pote, pretože pocitová teplota pri hlavnom stage dosahuje asi 150°C. Niektoré festivalové areály sa dokonca snažia uľahčiť ľuďom prežitie na priamom slnku, takže ponúkajú nafukovacie vodné atrakcie, vonkajšie sprchy alebo kropiace hasičské vozy. Z toho jasne plynie: bikiny alebo bermudy so sebou!

2. Prší prší, Purple Rain a ďalšie hity

Nech vám predpoveď tvrdí čokoľvek, prietrž mračien nastane presne v momente, kedy sa k mikrofónu dostaví headliner celého festivalu. Kto si “v kotli” roztiahne dázník, riskuje hromadu hejtov od zmoknutých jedincov menšieho vzrastu, ktorí cez neho neuvidí; ako diplomatické a štýlové riešenie sa teda javí pršiplášť. (Čo je vedľa čierneho uhlia asi jediná vec, u ktorej vás poteší, ak ju so sebou potiahnete zbytočne.)

@rains

3. Jedna košeľa, päť príležitostí

Na spanie v stane, na spálené ramená aj na chladnejšie večery – pánska oversized košeľa sa vám v šatníku rozhodne nestratí! Naviac sa dá rebelsky uviazať okolo pásu a použiť na sedenie, kedykoľvek chcete „zakempiť“ na tráve, ale nemáte deku.

herstylecode.com

4. Šľapky do nepohody

Keď si budete baliť obuv, myslite na rozbahnené cesty, oblaky prachu, špinavé podlahy na toi-toikách a ďalšie lahôdky, ktoré k festivalovému dobrodružstvu chtiac nechtiac patria. Zatiaľ čo plátenky, espadrilky a klasické sandále sú po takej víkendovej záťaži zrelé tak akurát na kontejner, gumové nazúváky proste len opláchnete a pohoda jazz (alebo rock, hip-hop, funky, rozumieme si).

5. Instantné festivalové momenty

Chcete mať z tohtoročnej Pohody alebo Grape pamiatku, ale vlastne vás štve ten les rúk, čo držia smartphony, pretože si musia každé vystúpenie fotiť a natáčať? Pribaľte si cool Instax Mini, aspoň môžete niektoré momentky rovno rozdať kamošom – starým aj novým!

@instaxhq

6. Máte pod čapicou?

Vytuní váš look do detailu, uchráni vás pred agresivnym slnkom a zamaskuje #badhairday. Kto, čo? Šilt, klobúčik, snapback – to je módna aj praktická nutnosť!

7. Lepšie Dr. Martens než doktor Jajbolíto

Kto pozná festivalové zážitky, keď dôjde na najväčšie pecky a záverečné prídavky, vie, že v krepčiacom dave vám každú chvíľu niekto šliapne na nohu. V martenskách máte (generáciami overenú) istotu, že odídete domov po vlastných, a naviac bude na vašom #ootd vždy čosi legendárneho.

gluestore.com.au