Späť do školy

Späť do školy

Od mojej maturity utieklo už pekných pár rokov, ale priznám sa, že na strednú by som sa kľudne vrátila, a to hneď. Alebo by som sa snáď radšej vrátila na vysokú? Keď už viem, čo na môj mozog najviac zaberá a čo v učení aj prečkávaní nudných hodín pomôže, príde mi škola ako brnkačka. A vlastne… tieto veci sa hodia, nech už vás čaká stredná, vysoká alebo zamestnanie.

Štýlové batohy

Pamätám si, ako som plakala v tretej triede, že ak nedostanem batoh namiesto aktovky, do školy proste nejdem. Na strednej som si batoh ozdobila všetkými možnými odznakmi a špendlíkmi, aby som prejavila svoju individualitu. A na vysokej som každé ráno riešila, či je horšie ťahať ťažké knihy v ruke, alebo sa hanbiť za športový batoh. Batoh, do ktorého sa vám vmestí všetko potrebné, je proste základ. Alebo radšej dva? Alebo tri, podľa toho, čo si práve oblečiete?

Technika v bezpečí

Ťaháte so sebou notebook alebo tablet? Tiež to robím – a pretože mal môj batoh blbý rozmer a notebook v obale sa mi doň nevošiel, nosila som ho bez ochrany. Obité rohy, odlomená CD-romka, poškriabaný… to si ani neviete predstaviť, ako potom vyzeral. Mať tak k batohu aj štýlový obal, žilo by sa mi oveľa lepšie…

Drink po ruke

...aj preto, aby som sa nebála, že sa mi pitie vyleje. V tej dobe ešte štýlové fľaše veľmi nefrčali a pretože som sa za PETku hanbila, vyskúšala som kadečo. Nakoniec zvíťazila fľaša od kečupu. Veeeľmi ťažká vec. Dnes mám ľahkú termosku a nedám na ňu dopustiť. Dá sa totiž kedykoľvek znova dopustiť. ;-)

Desiata s príborom

Viete, čo sa stane, keď si v batohu zabudnete kiwi? Viem, aký je rozdiel medzi desiatou nosenou v krabičke a bez krabičky. Testovala som to niekoľko rokov a poviem vám, vziať si do školy šalát v krabičke je úplne iná liga, než do seba súkať rožky z igelitového sáčku.

Prehlaď v termínoch

Moja nočná mora? Zabudla som na skúšku, písomku alebo celú hodinu v rozvrhu a nepustia ma kvôli toho k maturite alebo štátniciam. Než zmätene lietať po chodbách a snažiť sa slzami obmäkčiť pani na študijnom, je lepšie mať vo veciach jasno. Špeciálne nadizajnovaný diár Doller je ideálny – začať s ním môžete kedykoľvek, má dosť miesta, stránky na poznámky a naviac motivačné citáty. Milujem ho.

Zápisky na jedálničku

Búchať veci rovno do kompu má niečo do seba. Na druhú stranu, papier je papier a podpísať si na začiatku roka nové a krásne zošity, to je proste rozkoš. Počas školských rokov som vyskúšala kadečo a ani dnes sa nemôžem rozhodnúť – je lepšie mať na každý predmet iný zošit alebo všetko hádzať do jedného zápisníka?

Záhada modrého pera

… a potom mi dopísalo pero. A o pár riadkov nižšie ďalšie. A potom pentelka. A potom sa zatupí aj ceruzka… aj také smutné príbehy nájdete v mojich zápiskoch. Preto so sebou ťahám puzdro a v ňom prakticky všetko, niekoľkokrát. Ako novinárka si toho aj teraz zapisujem celkom dosť – a ceruzka so strúhatkom je záchrana v prípade, že zlyhá všetko ostatné.