7 tvárí batohu Fjällräven Kanken. Ktorá vystihuje vás?

7 tvárí batohu Fjällräven Kanken. Ktorá vystihuje vás?

Pravdepodobnosť, že nepoznáte líščie batôžky aspoň z videnia, sa blíži nule. Kultové batohy Kanken od švédskej značky Fjällräven pozná, nosí a miluje celý svet. Z toho plynie jediné: urobíme si stručné historické opakovanie, nech vieme, odkiaľ sa ten hype vzal. A potom sa už mrkneme na tie najzaujímavejšie modely. To, že sú Kankeny mega populárne totiž neznamená, že by ste museli nosiť batoh, ktorý zapadne v dave navlas rovnakých.

1. Pre klasikov

Vedeli ste, že Kanken pôvodne vznikol, aby si švédsky školáci nekrivili chrbtice taškami cez jedno rameno? A že ho na sklonku 70. rokov pomáhali uviesť na trh skauti? Batoh si pre svoju odolnosť a cenovú dostupnosť získal miliónovú popularitu. A pretože si oboje zachoval dodnes, môžete si „klasický“ Kanken s nádychom retra obstarať aj dnes.

2. Pro detailistov

Baví vás hravý dizajn, ktorý srší nápaditosťou? Tak to si nenechajte ujsť pohľad na to, ako sa ikone všetkých batohov hodia viacfarebné kombinácie, dúhové uchá alebo kožené detaily.

3. Pre umelcov

Trpíte v galériách pocitom, že by ste si nejaké to dielo najradšej odniesli domov? Možno pre vás máme lepšie riešenie. Tramtadadá! Limitovaná edícia batohov a doplnkov Kanken ART. Dizajnová paráda, ktorou sa práve kocháte, vznikla v spolupráci so švédskymi umelcami, a v porovnaní s originálom Mony Lisy je nielen väčší, ale aj podstatne lacnejší.

4. Pre minimalistov

Ak vám naopak stačí menší, 7litrový batôžtek, určite si zamilujete rozkošný Kanken Mini. Ušetrí váš chrbát od ťažkých nákladov a bude im verne a dlho slúžiť. Paleta odtieňov je naviac fakt pestrá – od tmavých a sýtych až po trendy pastelové.

@deaddsouls

5. Pre ekológov

Ak vám leží na srdci planéta, určite oceníte, že Fjällräven zmýšľa a koná rovnako. Dôkazom je Re-Kånken – špeciálna ekologická edícia vyrobená z 11 recyklovaných petfliaš a farbená technológiou SpinDye, ktorá pri výrobe radikálne obmedzuje spotrebu vody, energie a chemikálií. Z estetického hľadiska majú Kankeny zo 100% recyklovaného polyesteru naviac aj jedno špecifikum: decentnejšie tone-on-tone logo.

@mees_mansvelders

6. Pre biznismen/ky

Chcete na obchodnom jednaní pôsobiť úspešne a sebavedome? Stačí, keď svoj 13“ notebook vytiahnete z vrecka 16litrového batohu Kanken No. 2, a váš dobrý vkus za vás prehovorí sám. Fancy kožené uchá, fancy kožená nášivka s logom – to všetko v minimalistickom čierno-čiernom prevedení. Krása!

7. Pre geekov

Neradi nechávate notebook doma? Tak to chce batoh, ktorý myslí nielen na vaše chrbtové svaly, ale aj na bezpečie vášho notebooku. Má vypolstrovanú chrbtovú časť a, rovnako ako ostatné Kankeny, je ušitý zo 100% vodoodolného vinylalu. No, a presne také máme teraz na Vemzu. To je ale náhodička, čo?