Pi (a ži) udržateľne! 4 vychytávky domov aj na cesty

Pi (a ži) udržateľne! 4 vychytávky domov aj na cesty

Viete, čo hovoril Gándhí. „Buď sám tou zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete.” Alebo tak nejak. Musíme si proste navzájom ísť príkladom! Je úplne jedno, či cestujete do práce alebo na severný pól. Bobrík udržateľného pitia velí: vlastný kelímok a vlastná fľaša všade so sebou! Jedine tak v teréne odoláte zvádzajúcim PET fľašiam a jednorazovým pohárikom, keď vás prepadne ukrutný smäd alebo kofeínový absťák. A naviac budete fakt cool

Pinterest

Stojo, alebo „vždy pripravený“

Koľko smetiakov by zaplnilo 1 000 jednorazových kelímkov na espresso? To vám nepovieme, nemáme šajnu. Ale čo vieme s istotou je, že práve toto číslo zalarmovalo troch newyorských chlapíkov, aby vymysleli lepšie riešenie pre coffee to go. Po troch rokoch skúmania a vyvíjania uzreli svetlo sveta skladacie hrnčeky značky Stojo. Tak skladné, že sa vám kľudne zmestia do ľadvinky!

Pinterest

Filter, ktorý na Instagrame nenájdete

Ak si kávu varíte doma, možno už ste počuli, že najviac chutí, keď je uvarená z prefiltrovanej vody. Piť vodu „z čapu“ namiesto balenej je určite chvályhodná vec, ale aby ste si na vode aj pochutnali, chce to zbaviť ju pachuti chlóru, stôp ortuti, zinku a medi. (Áno, všetky tieto „mňamky“ k nám, žiaľ, tečú skrz skorodované vodovodné rúry). Jeden filter vám prekvapká až 150 litrov sviežej a čistej vody, za ktorú vám poďakuje žalúdok, peňaženka aj planéta. Win-win-win!

Pinterest

Volajte Hip hip hurá!

Jedným z šikovných spôsobov, ako si ušetriť pravidelnú cestu do žltého kontejnera, je štýlová fľaša. Aby vám nepridávala prácu, musí byť taká, ktorá sa dá hodiť do umývačky riadu, ideálne úzkoprofilová, aby pekne zapadla do tašky či batohu. No, a taktiež by mala byť odolná, polopriehľadná, BPA free... Ak sa vám zdá, že si s tými požiadavkami už príliš vymýšľame, verte, že fakt existuje.

@be_hippbottle

Čo udrží perfektne ľadový aj perfektne horúci čaj?

Keď začnete byť ohľaduplní k prírode, ocitnete sa razom v lepšom svete. Poznáte to, okrem iného, tak, že keď si zabudnete vypiť svoj ranný čaj, vychutnáte si ho teplý ešte aj o 12 hodín pozdejšie. A ak ho budete piť z bieleho mramoru, imitácie dreva alebo z holografického výkriku poslednej módy, to už je na vás. Vôbec vám to ťažké rozhodovanie nezávidíme.

@corkcicle