VEMZU gang začal páchať dobro. Deti, mačky, čo príde ďalej?

VEMZU gang začal páchať dobro. Deti, mačky, čo príde ďalej?

Keď sa povie VEMZU gang, možno vás napadne: to budú samí rebelovia a samé rebelky! Pravda je ale taká, že v našom tíme drieme túžba pomáhať a robiť svet lepším. A nemyslite si, že je to len tou adventnou náladou všade okolo. Rozhodli sme sa, že budeme páchať dobro pravidelne! A čo sa nám zatiaľ podarilo, z čoho máme radosť?

VEMZU

Na Mikuláša sme z nášho e-shopu vybrali a zabalili peknú nádielku! Poslali sme ju do organizácie Kačenka deťom, ktorá pomáha dievčatám a chlapcom so spinálnou muskulárnou atrofiou (SMA 1). Sme radi, že sme si mohli – aspoň na diaľku – zahrať na dobrých anjelov a vykúzliť úsmevy v rodinách, kde si deti aj dospelí zaslúžia fakt bohatú mikulášsku odmenu.

Nehovoríme to preto, že by sme sa chceli chváliť. Skôr budeme radi, keď sa inšpirujete a sami sa zapojíte do nejakej charitatívnej aktivity – napríklad do unikátnej umeleckej aukcie, ktorá práve prebieha!


 

Až do 20. januára sa môžete zúčastniť aukcie troch umeleckých diel, ktoré vznikli pre vernisáž VEMZU × PUMA PlayGround. Po tejto vydarenej párty sme sa rozhodli, že vystavené umelecké diela vydražíme pre dobrú vec na Facebooku – a pozor! Konkrétny účel, na ktorý výťažky poputujú, si vybrali samotní autori. Tak si ich poďme v krátkosti predstaviť, nech si vyberiete tú naj charitatívnu srdcovku.

Maliarka Anna Martynenko už pár rokov tvorí v Prahe, ako ale napovie jej priezvisko, pochádza z Ukrajiny. Práve do týchto končín sa rozhodla smerovať aj svoju pomoc. 

VEMZU

Peniaze, za ktoré sa vydraží jej koláž z tenisiek Puma, chce Anna venovať na vianočné darčeky pre deti, ktoré sa odsťahovali z okupovaného Donbasu vo východnej časti Ukrajiny. Kto obraz vydraží, bude sa môcť kochať modro-béžovými tónmi a siluetou postavy, ktorá je typická pre všetky Annine diela. Koláž je naviac doplnená o neónový prvok, ktorý je možné zapojiť do elektriny a rozsvietiť. Tomu hovoríme cool prepojenie dizajnu, umenia a streetwearu! 

VEMZU

Aby toho nebolo málo, Anna Martynenko sa rozhodla poslať do dražby ešte jeden obraz zo svojej tvorby – tešiť sa môžete na klasickú geometrickú postavu z ich malieb, tentokrát vo fialovo-bielom prevedení so žltými detailmi. Čiastka, za ktorou sa táto maľba vydraží, pomôže jedenásťročnému Sašovi z mesta Čerkasy. Navzdory nízkemu veku už dvakrát prekonal rakovinu, teraz bojuje s treťou recidívou. Chlapcovi naviac počas tohtoročnej jesene zomrel ocko.

VEMZU

A do tretice všetkého dobrého pôjdu do aukcie aj tenisky, ktoré špeciálne pre Puma PlayGround pokreslil tatér Kazisvet (vlastným menom Michal Pavlík). Kto jeho tragikomickú tvorbu pozná, ten vie, že jeho obľúbeným námetom sú mačky – a inak tomu nie je ani v prípade originálneho páru Puma tenisiek, ktoré momentálne dražíme. Podľa Kazisvetovho priania pošleme peniaze z aukcie priamo na účet nadácie Devět životů, ktorá poskytuje domov mačkám, kocúrom a mačiatkam, ktoré by inak žili na ulici. 


A kde že sa môžete do aukcie zapojiť? Je to úplne jednoduché, ani nemusíte vstávať od počítača. Stačí sa prekliknúť na Facebook, obrázek produktu, čo vás vzal za srdce najviac zo všetkých, a prispieť pomocí komentáre. Môžete to poňať napríklad ako štedrý vianočný skutok alebo ako správne vykročenie do roku 2020. 

My, VEMZU gangstri a gangsterky, sme si tak trochu dali tímové novoročné predsavzatie, že sa teraz budeme do charitatívnych počinov zapájať častejšie. Priebežne nás teda sledujte, nech máte prehľad o tom, že to konanie dobrých skutkov neflákame!