6 trendov, ktorým v roku 2020 neutečieme

6 trendov, ktorým v roku 2020 neutečieme

Sotva človek dokončí bilancovanie uplynulého roka, už na neho dorážajú nové, a mnohokrát ešte náročnejšie výzvy. Skúšali ste držať prst na tepe doby, ako sa teraz hovorí medzi cool ľuďmi? Ja hej. A poviem vám: ten náš rok 2020 má tepovku na maxime. No, aby aj nie, keď tie dni tak rýchlo letia. Tak si poďme rýchlo povedať, aké trendy sa na nás rútia, nech to stihneme spracovať skôr, než zase budú out!

Polka je cool!

Nesmrteľné bodky, ktorým v anglofónnych krajinách nikto nepovie inak než "polka dot", ovládli na rok 2020 hneď niekoľko návrhárskych kolekcií, od Balmaina až po Christiana Lacroix. Módny znalci teda bodkám prorokujú úspech porovnateľný s leopardím šialenstvom, aké sme zažili v roku 2019. Zatiaľ čo na retro šatách a dámskych blúzkach tento vzor nikoho neprekvapí, nová módna sezóna sľubuje bodky v mnohokrát až psychadelických a divokých kombináciách.

@tonywang7

Eco-shame má zelenú

Ak ste ešte pred pár rokmi pôsobili uvedomelo, keď ste triedili plechovky od piva a nosili si kávu v termoske, vedzte, že sa časy menia, a to celkom svižne. V roku 2020 už ohľad na blaho planéty nie je otázkou dobrého srdca a statusu, ale nutnosťou. Teda za predpokladu, že sa nechcete stať terčom nového trendu s názvom eco-shame. Pre nemčinárov: zjednodušene sa dá povedať, že už začína byť hanba, keď nemáte vlastný cestovný hrnček, vlastnú kovovú slamku a vlastný názor na klimatickú krízu. (Ale nebojte, my na vás nebonzneme, že ste si ten KeepCup kúpili až dnes. Fakt! My tú snahu ceníme stále.)

vemzu.cz

Kovy? Pretrepať a pokojne miešať!

Prosím vás, aby nedošlo k omylu: reč tentoraz nie je o youtuberingu, ale o novotách v bývaní. Ak ste dušou tak trochu anarchista, toto pravidlo sa vám bude páčiť: pofrčí totiž mix kovov. Konzolový stolík so zlatými líniami pokojne môžete skombinovať s bronzovými úchytkami na skrinkách alebo so sadou strieborných železných kvetináčov. Zlato, striebro, cín, železo, meď – nebojte sa v jednej miestnosti pracovať s dvoma alebo troma rôznymi kovovými materiálmi (viac už ich radšej nemixujte, nech to zase nie je mišmaš).

Pinterest

Plant-based nielen na tanieri

Vegánstvo pochopiteľne nie je žiadna módna záležitosť, máme teraz skôr na mysli rastúci záujem spotrebiteľov o čisto rastlinné produkty – na trhu potravín a nápojov dokonca pôjde o jeden z TOP 10 trendov. A pretože nie sme len to, čo jeme, ale tiež to, čo na sebe nosíme – šaty, topánky, kozmetické prípravky – dá sa očakávať, že plant-based výrobky budú prerastať do mainstreamu rýchlosťou buriny.

vemzu.cz

Nebesá, ach, nebesá!

Nemajte strach, náboženské kázanie pre dnešok vynecháme, vrhneme sa totiž do vašich spální! V oblasti interiérového dizajnu sa chystá parádny trend: postele s nebesami. A pozor, nepredstavujte si žiadne ťažké barokové baldachýny, aj také dvojlôžko s nebesami môže byť minimalistické a decentné. (Pre nasávanie ďalšie inšpirácie odporúčame prehnať Instagramom #canopybed.)

Pinterest

Jasný Marigold

Slovenský preklad znie: nechtík lekársky, ale rastlina ako taká nás aktuálne veľmi zaujímať nebude. Postačí, keď si vybavíte jej typickú žltooranžovou farbu. Prehliadkové móla totiž na rok 2020 sľubujú úplnú marigoldovou mániu! Ako názov napovedá, odtieň Marigold nemá úplne ďaleko ku zlatej a pokojne vám môže pripomínať aj svoju trendy predchodkyňu – horčicovo žltú. Rozhodne ale platí, že vášmu outfitu dodá žiarivý a odvážny akcent.

Pinterest