Poznáte multilíčidlá, lisované tiene a zapečený make-up? Vyskúšajte (sa)!

Poznáte multilíčidlá, lisované tiene a zapečený make-up? Vyskúšajte (sa)!

Ešte než sa začneme hrabať v kozmetickom kufríku, dajme si najprv ruku na srdce. Je úplne v poriadku, že nestíhate sledovať na YouTube všetky tie testovania nových produktov, make-up tutoriály, Unboxingy, Hauly – a čo ja viem, čo ešte! Noviniek zo sveta dekoratívnej kozmetiky sa na nás valí (doslova) tony, a my vás (ani vašu pokožku) nechceme nijako zaťažovať. Takže sa sústredíme len na čistú, organickú kozmetiku. Pretože čo iného podčiarkne prirodzenú krásu lepšie ako príroda sama, že?

urban outfitters

Multilíčidlá

Multilíčidlá, to je šikovne vybalansovaná zmes voskov a olejov, pomocou ktorej si môžete zvýrazniť pery, líca a dokonca aj očné viečka. Jednoducho povedané, kúpite si napríklad sofistikovanú koralovú alebo sýtu fuksiovú a máte tri líčidlá v jednom: rúž, lícenku a ešte aj očné tiene! Ušetrené miesto v kozmetickej taštičke nie je jediná výhoda, vďaka ktorej si multifunkčné líčidlá ľahko zamilujete. Ušetrí vám to aj vrásky pri nekonečnom hľadaní lícenky, ktorá perfektne sedí k odtieňu rúžu, a naopak. Ideálna vychytávka na cesty aj na rannú rutinu v pohodlí domova.

@manasi7

Čerstvo zapečené!

Šunkofleky a francúzske zemiaky už iste poznáte, dnes sa teda vrhneme na recept z iného súdka. Zapečený make up! Alebo bronzer, minerálny rozjasňovač... Ale poďme radšej k tej technológii. Zapečené kozmetické produkty vyrába austrálska Inika Organic, pričom sa celý prírodný proces odohráva na terakotovej dlaždici v Toskánsku. Čo, ako iste sami uznáte, je veľmi cool.

Pinterest

Púder alebo korektor?

Korektor už ste asi videli vo forme korekčnej tyčinky, ceruzky alebo paletky. A teraz tu máme ešte niečo iného: sypký púdrový korektor. Či už potrebujete zamaskovať kruhy pod očami alebo proste len farebne zjednotiť pleť, korektor vo forme púdru vám zaistí extra krytie.

@alimapure

Lisované tiene

Nebojte, my vieme! Nikto z nás netúži byť v strese. Ale u tieňov je to trochu niečo iné! Ako by vám potvrdili úspešní make-up artisti, napríklad taká Bobbi Brown, kvalitnú dekoratívku spoznáte tak, že je líčidlo precízne stlačené, teda zlisované. Také maľovátka, či už je to tieň, pudrenka alebo lícenka, sa nedrobia, neprášia vám všade okolo, a preto vám aj oveľa dlhšie vydržia. Lisované očné tiene sa navyše dajú kúpiť aj v minerálnom prevedení, ktoré je stopercentne prírodné a vegan, teda bez štipky chémie a krutosti. Tak schválne, vyhrá u vás farebná kombinácia slivky s perleťou alebo platiny s oceľou?

@bobbibrown