Joga včera, dnes či za rok. Bez čoho to nepôjde?

Joga včera, dnes či za rok. Bez čoho to nepôjde?

Nechajte ma hádať. Dali ste si novoročné predsavzatie, že začnete praktizovať jogu. Január už sa prehupol do druhej polovice a vy ste ešte stále nezačali. To je teda prúser, pretože kto zmešká nástup v januári, ten nezačne vôbec, to sa všeobecne vie. Ale k veci: ak stále bojujete s lenivosťou či nesmelosťou, odporúčam nakúpiť si vybavenie na prvú lekciu. Ak vám super výbava nedodá odvahu, rozhodne vystupňuje pocit trápnosti, že ste sa stále ešte nerozhýbali! Problem solved, nemáte začo. A čo že to ten yoga starter-pack vlastne obsahuje?

@yogadesignlab

Jogamatka

Jogamatka, to prosím vás pekne nie je žiadna prezývka z MIMIBAZÁRi. Ale podložka na cvičenie, bez ktorej sa nezaobíde žiadny jogín (ani jogínka)! Možno vás napadne, v čom sa podložka Yoga Dizajn Lab líši od priemernej táborovej karimatky – samozrejme okrem prepracovaného dizajnu. Stručne povedané: vo všetkom! Je savá ako uterák a mäkučká ako guma. Môžete ju hodiť do práčky. Nekĺže. Redukuje pachy. Je ľahká na cesty aj pre životné prostredie. A dobrá správa pre nováčikov: na rozdiel od obyčajných gumových podložiek "nesmrdí" toxickú novotou, keď ju vybalíte. Takže nikto nespozná, že je nepoužitá!

@yogadesignlab

Čo na seba?

Pohodlná, funkčná, savá, rýchloschnúca – asi taká by v ideálnom prípade mala byť bielizeň, v ktorej sa vrhnete do svojej asánovej praxe. Dámy by určite mali siahnuť po kvalitnej športovej podprsenke, čo ale nutne neznamená, že by ste už na prvej lekcii mali cvičiť polonahé. Ak sa nechystáte na bikram jogu, pokojne sa môže stať, že pri záverečnej relaxácii ľahu na podložke naopak oceníte dlhý rukáv – zvlášť v zimných mesiacoch.

@casalltraining a @dr_kaufman

Au, moje svaly!

Oproti spinningu alebo kruhovému tréningu vyzerá joga veľmi relaxačne. Ale nenechajte sa zmiasť, pravdepodobne vám to (deň druhý po lekcii) dajú pocítiť svaly a kĺby, o ktorých ste ani nevedeli, že ich máte. Preto sa hodí mať v zálohe masážny gél, ktorý vaše boľavé partie uvoľní a osvieži. Úžasnú prírodnú kombináciu mäty, gáfru, arniky, kostihoja a gaštanu nájdete na našom e-shope. Skúsené ruky ochotné trpezlivo masírovať už, žiaľ, nedodávame.

@yogalabdesign