4 dôvody, prečo milujeme UCON ACROBATICS

4 dôvody, prečo milujeme UCON ACROBATICS

Ak niekedy čítate Hypebeast alebo Highsnobiety, určite už sa k vám chvála na ich batohy dostala. UCON ACROBATICS vznikli v Berlíne v roku 2001, stačí sa ale pozrieť na ich najnovšie dizajny a uvidíte značku, ktorá si stále uchováva inovatívnosť a taký ten počiatočný drive. Na kvalitné batohy sú tak trochu experti. Pýtate sa prečo? Tu máte štyrikrát preto.

@uconacrobatics

1. Sú to praví kamaráti do dažďa

Či už nosíte v batohu notebook, rozčítaný román alebo sendvič na desiatu, stopercentne nechcete, aby sa vám namočil. UCON ACROBATICS vám ušetrí starosti za každého počasia – s vodou aj s výberom vodoodolného batohu. Jednoducho sa môžete spoľahnúť, že všetky bágle do jedného sú vyrobené z vodoodolných materiálov (a obzvlášť populárna je materiálová rada Lotus, ak by vám to malo nejako uľahčiť rozhodovanie). Takže ak sa chystáte na romantickú prechádzku alebo na tancovanie v daždi, pokojne zoberte batoh so sebou – má zámerne aj podlepené zipsy, aby vám dovnútra nepretiekla ani kvapka.

@uconacrobatics

2. Majú berlínsku dušu

Minimalizmus, funkcionalita a inovatívna práca s materiálmi – to sú hlavné princípy, naktorých značka stavia. Skrátka a dobre, stačí sa pozrieť na dizajn typických roll-topov, a je vám jasné, odkiaľ vietor fúka – z Berlína. Práve tu v vznikla prvá kolekcia batohov a dodnes vo východnej štvrti Friedrichshain funguje UCON ACROBATICS štúdio (áno, to je tá umelecko-alternatívna štvrť, kde sídli aj Berghain).

@uconacrobatics

3. Recyklujú a sú vegan

Tu si urobíme stručné opáčko, len pre istotu. PETA je najväčšia nezisková bojovníčka za práva zvierat. Kým PET je polyetyléntereftalát, takže druh termoplastu. A teraz ako to všetko súvisí s našimi batohmi? UCON ACROBATICS vyrába výhradne vegánske batohy, a aby nebolo pochýb, že zvieracie práva berú naozaj vážne, dokonca sú oficiálne partneromc organizácie PETA. A čo sa týka druhej zmienenej skratky, väčšina batožiny sa vyrába z recyklovaných PET fliaš – táto značka totiž myslí na všetko živé. Proste na celú planétu. A ak by ste v ponuke náhodou vychytili zrovna batoh, ktorý nie je recy, môžete si minimálne byť istí, že bude zdravotne nezávadný, bez ťažkých kovov a iných škodlivín.

@uconacrobatics

4. Sú stále fresh

Inovatívnymi materiálmi to začína a dizajnovými novinkami končí! Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že jarným novinkám UCON ACROBATICS budú kraľovať hneď dve nové farbičky: žltá (Honey Mustard) a zelená (Forest). Ďalšiou super novotou je Hajo Mini, čiže miniatúrna verzia modelu Hajo, ktorý sa do histórie batohov zapísal ako bestseller. Malý, ale šikovný – proste praktický spoločník do mesta, nielen pre dámy. A ak by ste potrebovali ešte menšiu vychytávku, je tu ďalší nováčik – Matteo. Čo je v podstate crossbody kapsička na cennosti, ktorá sa hodí hlavne vtedy, ak sa vám nebude chcieť ťahať celý batoh. Koniec hlásenia, začiatok nakupovania!

@uconacrobatics