Musíte poznať: 4 retro značky, ktoré sú dnes viac sexy než v osemdesiatkach

Musíte poznať: 4 retro značky, ktoré sú dnes viac sexy než v osemdesiatkach

V móde platí jedno zákerné pravidlo. Čo dnes vyhodíš do kontejnera na textil, to ťa bude približne za 30 rokov veľmi mrzieť. Pretože by z toho bol veľmi cool outfit. Tento rok nás módny stroj času vrhá späť do osemdesiatok, do časov kompaktných fotoaparátov, martensov a športových kombinéz Champion a Fila. Čím tieto značky bodujú teraz a kto vydláždil cestu k ich comebacku?

photo tumblr: coloursteelsexappeal

Brazílska fila je pes, talianska Fila je TOP

Len si to predstavte. Oslavujete narodeniny. Na oslavu si oblečiete žltý crop top od značky, ktorá je staršia než vaša babička. A bum! Všetci po nej začnú šalieť! (Po tej značke. Babičku nechajme napokoji.) Aký to je pocit? Neviem. Spýtajte sa Beyoncé. Tá totiž pri príležitosti sfúknutia 37 sviečok na svojej b-day torte „oprášila“ taliansku značku FILA. Jej ikonické modročervené logo v dave nikto neprehliadne – a tým pádom ani vás.

photo: @filaeurope

Dnes ordinuje: Dr. Martens

U nás sa im hovorí „martensky“, v rodnom Anglicku proste „docs“. Topánky s okovanou špicou a prešívanou gumovou podrážkou si od roku 1947 stihli zamilovať robotníci, skinheadi, punkáči, motorkári, Depešáci, Stouni, Redhoti, stylisti Eltona Johna... No, proste všetci. Ak sa chystáte do „kotla“ hudobných festivalov, od ušľapaných palcov vás ochráni legendárny model 1460. A čo by rozhodne nemalo uniknúť vašej pozornosti: Dr. Martens vyrába aj extra odolné sandále! Ak hľadáte „gladiátorky“, čo podtrhnú look rebelky aj ženskosť vašej nohy... Tak už nehľadajte.

photo: @drmartensofficial

We are the Champions

Traduje sa, že storočnú newyorskou značku Champion dlho milovali skôr rodičia než teenageri. Nesľubovala hustý image, ale vyvážený pomer cena-výkon. Zvrat nastal, keď si Champion obliekli Kardashianovic „it girls“ Kim a Kylie. Športové mikiny a tričká razom katapultovali medzi celosvetové trendy.

photo: @championeurope

#musthave pre netrpezlivých

Chvíľu to už vyzeralo, že polaroidy čaká rovnaký osud ako cédečká a kazety. Ale vôbec! Budúcnosť Instaxu je ružová, dokonca aj v modrom svetle smartphonov. Nech už vyrážate na pyžamovú párty alebo roadtrip po Európe, Instax spoľahlivo rozprúdi zábavu, a ešte k tomu dodá celej akcii správne #retrovibes. Instantné fotky vyvolá hneď, spomienky a úsmevy aj po rokoch.

photo: @urbanoutfitters