Od živej pleti po priehľadný púder. Čím nás dostala kozmetika Dr. Hauschka?

Od živej pleti po priehľadný púder. Čím nás dostala kozmetika Dr. Hauschka?

Viete, aký je rozdiel medzi lotériou a nákupom bežnej kozmetiky? Žiadny. Pravdepodobnosť trefy do čierneho je čisto náhodná, a teda veľmi malá. Prvý púder je príliš svetlý, druhý zas príliš tmavý, o krémoch ani nehovorím. Ten veľmi vysušuje, tamten pleť zase mastí… Proste samý pokus-omyl. Ale nebojte! Na tento neduh existuje jeden liek. Predpíše vám ho svetoznámy Dr. Hauschka!

Holos, teda celok!

Že je kozmetika prírodná a jedinečná, hlásajú reklamy a obaly každej druhej značky. Nemecká značka Dr. Hauschka svojimi kozmetickými produktami ale fakt veľmi vybočuje. Nejde ani tak o rastlinné výťažky a organické minerálne substancie, ako skôr o celé (lepšie povedané celistvé-holistické) chápanie pleti. To stálo už na počiatku brandu v roku 1967, kedy kozmetologička (nepliesť s kozmologičkou!) Elisabeth Sigmund spojila sily s chemikom-doktorom Rudolfom Hauschkom.

photo: @dr. hauschka

Späť k prírode, späť do rovnováhy

Cieľom liečivej starostlivosti doktora Hauschky je znovunastolenie prirodzenej rovnováhy, vďaka ktorej sa vaša pleť o seba zvládne postarať aj sama. Rýdze extrakty z prírody sú vyberané tak, aby odpovedali prírodným procesom kožného aparátu – a podporili ich. Ak ste tak trochu skeptici alebo neveriaci Tomášovia, môžete si na začiatok vyskúšať testovaciu sadu Favourites. Je skladná a cestovná, takže sa vám bude skvelo hodiť na dovolenkovú sezónu.

photo: @drhauschkaswitzerland

Večerný rituál, nech ste ráno doružova

Aj keď sa krémy, séra a toniká Dr. Hauschka dajú používať samostatne, dosť šikovne na seba nadväzujú, takže by bola škoda to nevyužiť. Než pôjdete do hajan, mali by ste zvládnuť ešte 3 kroky pleťovej rutiny. Menovite: čistenie, posilnenie a vitalizáciu. Prvý bod za vás hladko vyrieši pleťové čistiace mlieko Dr.Hauschka. Ísť spať odlíčená je základ, takže aj keď vám už padajú viečka, poctivo ich odlíčte. Potom tu máme bod č. 2 – jemne do pleti vklepať pleťový čistiaci krém a pleťové tonikum. (Asi už ste v polospánku, tak vás nebudem unavovať detailami. Tešiť sa môžete na jasnejšiu pleť, uvoľnené póry, vyrovnané pH a ďalšie kúzla.) No a nakoniec, keď už máte pleť posilnenú a naštartovanú, stačí malé množstvo zázraku zvaného nočné sérum. Zatiaľ čo vy budete sladko snívať, vaša pleť sa bude krásne regenerovať a detoxikovať.

photo: www.anthropologie.com

Líčidla v bio kvalite?

Možno vás to prekvapí, ale Dr. Hauschka nielen lie i, ale aj skrášľuje! Riasenky, ceruzky na oči, tiene, rôzne odtiene make-upu, líceniek a rúžov – to všetko teraz nájdete v ponuke Vemzu. Je to úplne prvýkrát, o sa na našom e-shope objavila nejaká dekoratívna kozmetika. Takže sme vlastne svedkami takého malého historického míľnička. Ale teraz vážne: oceňujeme, ako kvalitné a vychytané produkty Dr. Hauschka vyvíja. Preto ich zoženiete len u školených predajcov a s extrémne podrobným popisom. Ak by ste si s výberom ani tak nevedeli rady, bez váhania sa na nás obráťte. Pomôžeme, poradíme!

photo: @drhauschkaswitzerland

P.S. Keď už sme u tých rád: #musthave u nás vyhral tento univerzálny hodváby púder na telo aj pleť. Dokonalo sa prispôsobí odtieňu každej pleti, vykúzli zamatový vzhľad a navyše ho môžete použiť aj ako deodorant či suchý šampón. Úplná kozmetika budúcnosti!